torstai 27. tammikuuta 2011

Uunipohdintaa

Talon ainoa toimiva uuni on keittiössä.Oikeanpuoleinen pesä on käytössä, mutta.. Sitä ei voi käyttää esim. sähkökatkon aikaan koska tuolla kuoren sisällä menee vesi. Talossa on vesikiertolämmitys, sähkölämmitteinen. Sitä voi kuitenkin lämmittää myös tuolla oikeanpuoleisella pesällä ja jos siihen pesään laittaa tulet eikä kiertovesipumppu pumppaa niin vesi kiehuu viemäriin. Joten haluaisin käyttää tuota vasemmanpuoleista myös. Sitä ei ole seitsemään vuoteen nuohottu eikä käytetty, koska muuttaessa pyysin palotarkastajan käymään ja hän vilkaisi uunin paikkaa ja totesi ettei sitä saa käyttää. Eikä se silloin mua kiinnostanutkaan kun mulle riitti että tuota toista voi käyttää.

No, olen tässä nyt miettinyt että jos joillain toimenpiteillä tuon lieden kuitenkin voisi ottaa käyttöön. Se tarkastaja ei sen kummemmin uuniin tai sen rakenteisiin tutustunut eikä myöskään juteltu että olisiko tuo takana oleva hirsi jotenkin suojattavissa. Oletan sen olevan syy sille ettei tuota vasenta pesää saa käyttää.


Hirren ja uunin kuoren väli on 5cm. Kuoren sisällä on ~5cm vahvuinen muuraus. Tai siltä se näytti kun tutkin ottamalla lieden levyt irti.

Toinen ongelma on uunin sisällä. Pesän vieressä on uunin luukku ja savut kiertää uunin yli ja sivuitse matkalla hormiin. Uunin katto vaan on hiukan murtunut ja painunut. Se varmaan pitäisi korjata myös. Tällä hetkellä se näyttää että murtuma/painuma muuttuu reiäksi hetkenä minä hyvänsä.


tiistai 25. tammikuuta 2011

Tuumaustauko

Pitää välillä tehdä muutakin kuin remonttia. Kuten vaikka ihastella talven kaunistamaa pihaa..


sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Maalari maalas taloa...

Maalit haettiin eilen, seiniin tulee Uulan Intoa, sävy Kaste ja muuriin samaista Intoa mutta sävytettynä sävyllä Ruusu. Tänään on sitten maalattu. Työtä helpotti kummasti se, että vauva lähti isänsä kanssa sukuloimaan :)

Emäntä työssä

Maalarin kädet

Lapsityövoimaa :)

Nyt ootellaan että eka kierros kuivuu ja katsotaan tarviiko maalata toiseen kertaan. Hyvin ainakin peitti kun pohjana oli painamaton sanomalehti. Oli mukavaa kun lapsetkin pystyi osallistumaan.

Liesi ja muuri

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

liisteriä ja paperia

Miksihän sitä yliarvioi oman tekemistahdin ja aliarvioi tarvittavan työn määrän toistuvasti..? Se muutama tunti päivässä on yllättävän lyhyt aika eikä siinä ihmeitä saa tehtyä vaikka kuinka tekee.

Tällä viikolla on pinkopahvien päälle liisteröity vehnäjauholiisterillä sanomalehtipaperia, loppusuora häämöttää ja viikonloppuna pitäisi päästä maalikauppaan. Paperointi uupuu enää parilta neliöltä, onneksi.


Huoneen päätyseinät aiheuttaa ongelmaa nyt. Joku on jossain vaiheessa koolannut seiniä suoraksi ja kiskassut samalla ikkunoita ~5cm sisälle, samaan tasoon koolauksen kanssa. Itse haluaisin ikkunat kuitenkin hirren kanssa samaan tasoon, nyt ne on rumasti ulkoa katsottuna montuissa seinän sisällä ja sisältä katsoen ulokkeina seinässä.. Suunnitelmissa olisi laittaa sisälle ainakin paperointi hirren päälle, mutta ehkä myös huokolevy. En vielä tiedä. Ikkunan siirtely kuitenkin jää kesälle, mutta tuo seinä.. Se on nyt ehkä universumin rumin, on nurkissa ilmansulkua ja pinkopahvia, seinissä näkyy hirsi ja sitten vielä nuo koolaukset, uretaanit ja hirret, joita on 'vähän' muotoiltu jotta ikkunan koolaukset istuisivat..

maanantai 10. tammikuuta 2011

Paavo Pinkopahvia

Lattia istuu paikoillaan ja sai ylleen ekan maitokäsittelyn. Lapset suti maitoa lattiaan innokkaasti :) Maitoon päädyttiin vaikka sitä suositellaankin enemmän kuiviin oleskelutiloihin.

Lapset autto myös innokkaasti pinkopahvien kanssa ja hyvä niin, muuten ne olisi jäänyt laittamatta. Yli kaksimetristen vuotien leikkaaminen, kostuttaminen ja varsinkin seinälle nostaminen ois ollu yksin aika mahdoton tehtävä. Työnjako meillä oli se, että yks vahtii vauvaa ja kaksi auttaa äitiä remontissa, vuoroja vaihdellen.

Alunperin tänään ajattelin keitellä liisteriä vehnäjauhoista ja tapetoida pahvit sanomalehdillä, mutta meidän viimekesänä kuoriutuneet kukkotiput ovat alkaneet tappelemaan niin luulen että tänään onkin niiden tuomiopäivä. Saa liisteröinnit jäädä sitten vaikka huomiselle.